blank
blank
blank

Fővédnök

blank

Szijjártó Péter, külgazdasági és külügyminiszter

A politikai életbe 1998-ban kapcsolódott be, amikor legfiatalabb képviselőként bekerült a győri közgyűlésbe. 2001-ben a Fidelitas egyik országos alelnökévé választották, ugyanebben az évben a Fidesz megyei és országos választmányának tagjaként kezdett tevékenykedni. 2002 óta országgyűlési képviselő, 2010-től Orbán Viktor miniszterelnök személyes szóvivője, 2012-től külügyi és külgazdasági ügyekért felelős államtitkár, 2014-től külgazdasági és külügyminiszter.

Szijjártó Péter fővédnöki köszöntője


Védnökök

blank

Prof. Dr. Dézsi Csaba András, Győr polgármestere

Orvos, belgyógyász, kardiológus, politikus, író. A Debreceni Orvostudományi Egyetem általános orvostudományi karán szerzett diplomát.  A Győri Széchenyi István Egyetem Egészségügyi- és Sporttudományi Karának professzora, valamint a Pécsi Tudományegyetem győri kihelyezett kardiológiai tanszékének tanszékvezető egyetemi tanára.1998-2002 között Győr Megyei Jogú Város alpolgármestere, 2002-2006 között a győri önkormányzat egészségügyi tanácsnoka, a Fidesz-KDNP frakció vezetője, 2006.október és 2008 március között a győri önkormányzat városstratégiai bizottságának elnöke. 2002-től jelenleg is a Fidesz Országos Választmányának küldött tagja. 2020. január 26. óta Győr polgármestere. Könyvet adott ki Frank Zappa életútjáról, de jelent már meg mesekönyve is. A Magyar Judo Szövetség alelnöke, a Magyar Olimpiai Bizottság tagja.

Tisztelt Hölgyeim és Uraim, kedves Sportolók!

A tájékozódási futás talán nem tartozik a legismertebb sportok közé, pedig egy kitűnő mozgásformáról van szó, amely egyben a környezettudatosságot, a természet szeretetét is magával hozza. Emellett ez a sportág egyszerre járul hozzá a fizikai, szellemi és lelki egészséghez.

Győrben nagyon sok sportolási lehetőség áll rendelkezésre, de viszonylag kevés az olyan sportág, amelyet akár az egész család együtt űzhet. A tájékozódási futás ilyen. Ki-ki a maga szintjén tűzheti ki a megvalósítandó célokat, miközben az idősebbek és a fiatalok közösen töltik az időt, kint vannak a szabadban, megtanulnak gyors döntéseket hozni, tájékozódni a környezetükben. Nem véletlenül nevezik tehát a tájfutást családi zöld sportnak.

A tájékozódási futást ezen jellemzői miatt nem csak polgármesterként és sportvezetőként, de kardiológusként is csak ajánlani tudom, akár receptre is fel lehetne írni a magyar családoknak, hiszen a sportértéke mellett valódi kikapcsolódást, természetközeli élményt jelent.

Önök, akik versenyzőként űzik a tájfutást, ennek a sportágnak a nagykövetei! Bízom benne, hogy az Önök példáját követve minél többen kezdik el a tájékozódási futást, és ha már elkezdik, a felnőttek viszik magukkal a gyerekeiket, vagy éppen a gyerekek a szüleiket.

Polgármesterként öröm számomra, hogy Győrben köszönthetem Önöket, érezzék magukat jól nálunk, és – ha már kifutották magukat – akár sétálva is tekintsék meg a várossá válásának 750. évfordulóját ünneplő Győr szépségeit!

Szívügyünk a sport!

Dr. Dézsi Csaba András
polgármester


blank

Porga Gyula, Veszprém polgármestere

2010 óta Veszprém polgármestere, korábban alpolgármestere, a humán ügyek felelőse. A Történelmi Városok és Települések Hálózatának, valamint a Megyei Jogú Városok Szövetsége Kulturális Albizottságának elnöke. 2012-ben “Az Év Polgármestere” és az Európai Klímaszövetség által megítélt Klímasztár díjat vehette át. 2015-ben Frim Jakab Emlékérem díjat kapott.  2018 decemberében Veszprém a Bakony–Balaton-régióval közösen nyerte el az Európa Kulturális Fővárosa 2023 címet.


blank

Jakabos Zsuzsanna, úszó Európa-bajnok, olimpikon

Viszonylag későn, csak 8 éves korában tanult meg úszni, előtte szertornázott. A 2010-es rövid pályás úszó-Európa-bajnokságon 200 pillangón és 400 vegyesen aranyérmes lett. A 2012-es Európa-bajnokságon 400 m vegyesen, 200 pillangó és a 4 × 200 méteres gyorsváltóval második helyezést szerzett. A 2016-os úszó-Európa-bajnokságon a 4 × 200 méteres gyorsváltóval aranyérmes volt.


blank

Kovács Balázs, az MTFSZ elnöke

14 éves korában ismerkedett meg a tájfutással, azóta a BEAC színeiben versenyez. Ifiként aranyjelvényes, felnőttként az I. osztályig jutott. Az MTFSZ munkájába 2003-ban kapcsolódott be, kezdetben a Sportident bizottságot, majd 2006-tól a Sportágfejlesztési és Ifjúsági bizottságot vezette. Az alelnöki tisztséget 2011-től töltötte be, majd 2021 júniusában elnöknek választották.


blank

Ovádi Péter, országgyűlési képviselő

2017-ben végzett a Pannon Egyetem Műszaki Informatikai Karának mérnökinformatikus szakán. Veszprém megye 1. számú választókörzetének országgyűlési képviselője, a Nemzeti Állatvédelmi Program megújításáért és végrehajtásáért felelős miniszteri biztos. Szabadidejében több sportot űz, indult már féltávos Ironman versenyen is.


blank

Simon Róbert Balázs, országgyűlési képviselő

Politikus, művelődésszervező, pénzügyi vállalkozási szakértő, okleveles emberi erőforrás tanácsadó. 2006 és 2014 között Győr alpolgármestere, a Magyar Országgyűlés Kulturális Bizottságának tagja. 2015 májusától a megyei fejlesztések miniszteri biztosaként tevékenykedik. Szabadidejében szívesen kirándul családjával, focizik, kerékpározik.